Overige video's

Perzik-tiramisu met bitterkoekjes

Van dit toetje loopt het water je in de mond… Maak eens deze tiramisu met perzik! Lekker fris en weer eens wat anders. Lekker om te delen met vrienden of familie. Het recept vind je hier!
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Schil 2 perziken met een dunschiller en halveer ze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees klein. Pureer met de vanillesuiker helemaal glad. Halveer de ongeschilde perziken en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne plakjes en houd apart.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het warme sap. Klop de gelatine goed door de perzikpuree.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de perzikpuree. Klop in een andere kom de mascarpone goed los en spatel een deel van de perzikroom erdoorheen. Schep vervolgens de rest van de room er gelijkmatig doorheen.
  4. Bekleed de schaal met een laag bitterkoekjes. Bedruppel met de (perzik)likeur of (perzik)siroop en vervolg met de helft van het mascarponemengsel. Bestrooi met tweederde van de chocolade. Verdeel de overige bitterkoekjes erover en bedruppel ze met likeur of siroop.
  5. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de koekjes en strijk glad. Bedek met de plakjes perzik. Laat de tiramisu afgedekt circa 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de chocolade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.