Overige video's

Perzik-pies met gemberijs

Heb je al wel eens gemberijs geprobeerd? Gebruik hiervoor fijngehakte zoete stemgember en je weet niet wat je proeft. Perfect in combinatie met sappig fruit, zoals perzik!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de perzik met de helft van de stemgember, maizena en de helft van de suiker. Laat 5 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de vulling in het midden van de deegplakjes. Vouw het plakje dubbel en druk de randen stevig dicht met een vork. Bestrijk met ei en bestrooi met de rest van de suiker.
  3. Snijd met een mesje 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de pies in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  4. Meng het roomijs met 2 eetlepels van de stemgembersiroop en de rest van de stemgember. Schep bolletjes ijs bij de pies, garneer eventueel met munt en serveer direct met de overige perzikstukjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.