Overige video's

Peruaanse kippensoep

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, pepers, knoflook en komijn circa 5 minuten op een lage stand. Laat afkoelen en schep in een blender.
  2. Zeef intussen het vlees uit de kippenbouillon en breng de bouillon aan de kook met de rijst. Voeg zodra de rijst gaar is de doperwten en het kippenvlees toe. Schakel de warmtebron uit.
  3. Voeg de koriander toe aan het mengsel in de blender en maal helemaal fijn. Voeg het limoensap en een paar eetlepels van de bouillon toe en maal tot een gladde, groene saus.
  4. Roer deze saus door de hete kippensoep en schenk in kommen. Giet een dun straaltje kokosmelk en een straaltje olijfolie in de Peruaanse kippensoep en garneer met een toefje koriander.

Wijnadvies

Kies bij dit recept voor Indomita Sauvignon Blanc of Eco Balance Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.