Overige video's

Perensalade met parmaham en notendressing

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Hoofdingrediënten Parmaham (81) Honing (638)

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder te laten kleuren. Bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog 3-4 minuten.
  3. Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Hak de noten grof en meng ze met zout, peper en de ingrediënten voor de dressing.
  4. Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden. Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham. Lekker met geroosterd brood.

Bereidingstip

Neem rookvlees in plaats van parmaham.

Vervang 50 gram van de sjalotjes door blanke rozijnen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Hoofdingrediënten Parmaham (81) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annelies Jonker 11-11-2016
Vanavond gemaakt, heerlijk fris. Snel en makkelijk te bereiden. Heb alleen bij de sjalotjes ook iets honing gedaan. Geroosterd brood erbij. Klaar