Overige video's

Perencompote met zonnebloempitten
Perencompote met zonnebloempitten
(2)

Perencompote met zonnebloempitten

Zelfgemaakte compote is het allerlekkerst. Maak eens deze variant met stoofperen! Lekker als bijgerecht of bij een bolletje ijs.
Categorie nagerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de stoofperen in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat circa 30 minuten zachtjes koken in 200 ml water, citroensap, het merg en het vanillestokje, suiker en tijm of rozemarijn.
  2. Verwijder het vanillestokje en de kruidentakjes. Stamp de peren grof. Rooster de zonnebloem- of pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en schep ze door de perencompote. Lekker als bijgerecht of als nagerecht met een bol stracciatella-ijs.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.