Overige video's

Perencake met pecannoten

6 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
15 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.
  2. Klop een voor een de eieren erdoor tot een schuimige witte massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en melk er in gedeelten aan toe en klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag.
  3. Schep het beslag in een ingevet bakblik of taartvorm en zet de stukken peer erin. Bak de cake in circa 40 minuten bruin en gaar.
  4. Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Laat afkoelen tot lauw en snijd in stukken of punten.
  5. Lekker met lobbig geslagen room.

Variatie

Ook lekker met appel of verse ananas.

Wijnadvies

Lekker zoet eindigen met Neirano Asti Spumante, Yellow Tail Moscato of Château David Bordeaux Moeulleux.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

anita van loenen 30-09-2019
Op de fruitschaal lagen rijpe peren. Op zoek naar een recept om ze te verwerken kwam ik op deze cake.
Verrukkelijk, en niet moeilijk te maken.