Overige video's

Perenbollen met kaneelsuiker

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Print

Bereiden

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten.
  2. Breng de wijn, 125 gram suiker, het kaneelstokje en het vanillemerg aan de kook in een ruime steelpan. Zet de peren erin zodat ze onder staan en houd ze circa 5 minuten tegen de kook aan (pocheren).
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 cm.
  4. Neem de peren uit het pocheervocht, bewaar het vocht en dep de peren droog. Bestrijk de peren met de honing.
  5. Druk het begin van een strook deeg goed vast aan de onderkant van een peer. Wikkel deze deegstrook, iets overlappend rond de peer tot aan de bovenkant bij het steeltje en druk vast. Doe hetzelfde bij de overige peren.
  6. Bestrijk het deeg met ei. Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de peren ermee.
  7. Zet de peren rechtop in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  8. Bind het pocheervocht met aangelengd aardappelzetmeel en serveer als saus bij de perenbollen.

Bereidingstip

Zitten er geen steeltjes meer aan de peren? Steek er dan een laurierblaadje in.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

annemarievuurboom 15-01-2017
Heerlijk, wel wat lastig om het bladerdeeg te laten ' plakken' op de peer. Lekker met een bolletje ijs !
annemarievuurboom 15-01-2017
Heerlijk, wel wat lastig om het bladerdeeg te laten ' plakken' op de peer. Lekker met een bolletje ijs !