Overige video's

Peren-plaattaart met gember en honing

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeeglapjes 1 cm overlappend naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  2. Verkruimel de geitenkaas boven het deeg maar laat de buitenranden vrij. Meng de perenplakjes met citroensap, gember, versgemalen zwarte peper en honing. Verdeel ze dakpansgewijs in één laag over de deegbodem.
  3. Laat de deegranden vrij en rol deze een beetje op. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Bestrooi de perenplakjes op de taart eens met geschaafde amandelen.

Variatie

Neem in plaats van plakjes peer appel, witte druiven of gewelde zwarte pruimen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.