Overige video's

Pepernotencake

10 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
18 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
  2. Klop de boter tot een crème. Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag. Schep de hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  3. Bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Keer de vorm op een rooster en laat de cake iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren.)
  4. Smelt de chocolade en roer de poedersuiker er in gedeelten door. Klop er blokjes boter door en 3-4 eetlepels koud water. Bestrijk de cake royaal met dit glazuur en plak de pepernoten erop. Laat het glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek opstijven.

Bereidingstip

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp aan het beslag toe.

Variatie

Bestrijk de cake in plaats van met chocoladeglazuur met warme abrikozenjam waaraan sinaasappellikeur is toegevoegd. Of met mokkaglazuur van 150 gram poedersuiker en 4-5 eetlepels sterke koffie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
18 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.