Overige video's

Penne uit de oven met pancetta en paddenstoelen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
24 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Kook de pasta.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de pancetta toe en bak deze 3-4 minuten mee.
  4. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze op een hoge stand 2 minuten mee. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de witte wijn en salie toe en kook iets in.
  5. Schep de penne, de helft van de rucola en alle walnoten erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal.
  6. Meng de crème fraîche en de eieren met zout en peper en giet dit mengsel over de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas gemengd met paneermeel.
  7. Zet de pasta 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Verdeel de rest van de rucola met eventueel wat truffelolie over het gerecht.

Bereidingstip

Neem tagliatelle in plaats van penne.

Wijnadvies

Licht gekoeld licht rood: Mastio del Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.