Overige video's

Penne met romige pompoensaus en spekjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
23 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje olie. Bestrooi met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten zacht.
  3. Kook intussen de penne beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud water. Laat de penne uitlekken.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes op een lage stand krokant. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Fruit de sjalot circa 4 minuten in het bakvet. Voeg de crème fraîche toe en breng kort aan de kook.
  5. Neem de pompoen uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Pureer met een staafmixer de pompoen met de roomsaus glad. Breng de romige pompoensaus op smaak met zout en peper.
  6. Roer de penne en spekjes door de saus en schep over in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en pompoenpitten en bak de pasta in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
23 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kiki dries 04-11-2019
Nog niet gegeten maar klinkt goed!