Overige video's

Penne met romige paddenstoelensaus en ham
Penne met romige paddenstoelensaus en ham
(7)

Penne met romige paddenstoelensaus en ham

Korte pastasoorten, zoals penne, gaan perfect samen met stevige sauzen, zoals deze romige paddenstoelensaus. Iedere hap die je neemt bestaat uit de juiste verhouding saus en pasta!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olie en boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten mee. Kook intussen de penne beetgaar in water met zout.
  2. Voeg de ham en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus. Laat niet koken. Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookwater.
  3. Roer 1-2 eetlepels van het kookwater door de mascarponesaus en breng op smaak met zout en peper. Meng de penne erdoor, schep in diepe borden en bestrooi met de tijm. Maal nog wat peper erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

16-09-2022
Heerlijk recept lekker zacht en romig. Voor herhaling vatbaar
16-09-2022
Heerlijk recept lekker zacht en romig. Voor herhaling vatbaar
Lees meer