Overige video's

Penne met garnalen en spinazie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes.
  2. Meng de tomatenpartjes met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum.
  3. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm.
  4. Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe.
  5. Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta en serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.

Variatie

Vervang de garnalen eens door zee­vruch­ten­cocktail (Vismarine).Neem in plaats van gehakte basilicum 2 eetlepels groene pesto.

Wijnadvies

Haal hier uw mooiste, droge witte Italiaanse wijn uit de kast. Het liefst een Verdicchio, een pinot grigio uit Noord-Italië of een Siciliaanse insolia.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.