Overige video's

Pekingkip met kruidige wortelsaus

Deze variatie op de bekende Chinese pekingeend is minstens zo lekker! Het kost even wat tijd om dit recept te maken, maar dan heb je ook wat. Een heerlijk tussengerecht!
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 2,7 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Giet 1 liter kokend water over de kippenbouten en dep ze vervolgens droog. Rooster de kippenbouten circa 40 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
  2. Kook intussen de sinaasappelrasp, -sap, 3 eetlepels sojasaus, de sherry, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember en de honing tot een saus. Zeef deze saus.
  3. Bestrijk de kip met de saus en rooster nog 5-10 minuten langer in de oven. Kook intussen de wortel met de rest van de sojasaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, gember en de bouillon circa 10 minuten. Pureer tot een gladde saus en zeef deze saus.
  4. Maak een cirkel van de saus op elk bord en leg een kippenbout erop. Garneer met de koriander.

Bereidingstip

Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept door chilipoeder, kaneel en steranijs.

Wijnadvies

Probeer eens een lichtgekoelde Australische Merlot bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.