Overige video's

Peer-abrikozencrumble

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen hierin.
  2. Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte.
  3. Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm. Leg de abrikozen ertussen.
  4. Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
  5. Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.

Variatie

Vervang 25 gram van de bloem door geraspte kokos. Week de abrikozen eens in thee. Met appel en/of mango is deze crumble ook heel lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.