Overige video's

Pecan-semifreddo met bitterkoekjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Rooster de pecannoten circa 5 minuten in de oven en hak ze in stukjes. Klop de slagroom lobbig.
  3. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker luchtig en lichtgeel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  4. Meng de pecannoten door het eidooiermengsel en meng dit vervolgens met de room. Spatel dan het eiwitschuim voorzichtig erdoor. Roer als laatste 75 gram van de bitterkoekjes door het mengsel.
  5. Giet dit mengsel in de met vershoudfolie beklede cakevorm en zet circa 5 uur in de diepvries tot de semifreddo is bevroren.
  6. Neem de semifreddo circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Verwijder het folie en snijd het ijs in plakken. Bestrooi met de overige bitterkoekjes.

Wijnadvies

Dit recept is erg fijn met een wat donkere, zoete dessertwijn, bijvoorbeeld San Lucar Cream Sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.