Overige video's

Pavlova met honingyoghurt en aardbeien

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Vul de spuitzak met het meringuemengsel. Spuit eerst op de bakplaat de buitenrand van het schuimtaartje (pavlova) met 12 cm Ø en vul daarna het midden in met meringuemengsel.
  3. Spuit nog een keer meringue over de buitenrand zodat deze wat hoger wordt. Maak zo met tussenruimte 4 pavlova's.
  4. Bak ze circa 1 uur in de oven. Laat ze afkoelen (eventueel als de onderkant nog zacht is in de uitgeschakelde nog warme oven).
  5. Meng de yoghurt met de honing.
  6. Leg 4 aardbeien met kroontjes apart.
  7. Verdeel de yoghurt over de pavlova's. Leg de aardbeien met gembersnippers erop.
  8. Maal er een beetje (zwarte) peper over en garneer met de hele aardbeien.

Bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.

Vervang aardbeien eens door verse vijgen of aalbessen.

Neem in plaats van yoghurt mascarpone.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.