Overige video's

Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

4 moeilijk desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
20 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de suiker met maïzena en meng dit in gedeelten al kloppend bij het eiwit. Meng de wijnazijn erdoor. Schep het glanzende schuimmengsel op het bakpapier en vorm een dichte cirkel van ruim 20 cm Ø.
  2. Schakel de oven in op 120°C en bak de pavlova in het midden van de oven gedurende 1 uur of iets langer tot hij knapperig is. Laat de schuimbodem in de oven afkoelen.
  3. Klop de slagroom dik lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel de aardbeien erover en garneer met de chocolaatjes.

Variatie

Vervang de aardbeien door verse cran­berry's. Kook deze 5 minuten in een scheutje witte wijn of port. Erg lekker!

Wijnadvies

Om het geheel feestelijk af te sluiten, schenkt u hier een glas fris-zoete mousserende wijn, een moscato d'Asti, een cava semi-secco of een champagne demi-sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
20 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.