Overige video's

Pate met uienmarmelade

4 eenvoudig hapje, voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Snijd, voor de sinaasappelchutney, de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappels uit en vang het sap op.
  2. Kook de rietsuiker met het azijn circa 3 minuten. Voeg de sinaasappelpartjes en de rode peper, saffraan en peper toe en sudder circa 20 minuten.
  3. Schep de chutney in 2 schone potten.
  4. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uienringen circa 3 minuten.
  5. Strooi de suiker erover en laat deze licht karamelliseren.
  6. Giet de wijn en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, zonder deksel op de pan in circa 20 minuten tot een marmelade. Breng op smaak met versgemalen peper.
  7. Verdeel de paté over borden en serveer met de uienmarmelade, sinaasappelchutney en het brood.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.