Overige video's

Patat met sticky kipvleugels en pindadip

1 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1315 kcal
Koolhydraten 149 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
15 g
Hoofdingrediënten Honing (626)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels in een bakje. Meng de ketchup met de honing en de ketjap en schep dit door de kip.
  2. Leg de ovenfriet verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de patat lichtbruin in 12-15 minuten. Schep de frietjes halverwege een keer om.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 3 minuten. Keer de vleugels regelmatig om.
  4. Doe het warme water erbij en stoof de kip met deksel 10 minuten.
  5. Verwarm intussen de pindasaus. Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje water.
  6. Serveer de patat met kip en dip.

Variatie

Maak in plaats van kipvleugels een tartaarburger. Druk de tartaar iets platter, strooi er paprikapoeder over en bak de burgers 2 minuten per kant. Strooi er daarna gefrituurde uitjes over. Lekker met ketchup gemengd met chilisaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1315 kcal
Koolhydraten 149 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
15 g
Hoofdingrediënten Honing (626)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.