Overige video's

Pastis

4 gemiddeld desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Appel (168)

Bereiden

  1. Schep de zeer dun gesneden appelplakjes goed om met de armagnac en poedersuiker. Laat circa 1 uur trekken en schep nogmaals om.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier en bestrijk met wat boter en wat marinadevocht van de appels. Leg zo nog 4 deegvellen erbovenop en bestrijk steeds met boter en appelmarinade.
  3. Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over het deeg en vervolg met nog 5 vellen filodeeg, die je telkens bestrijkt met boter en appelmarinade.
  4. Bestrijk de bovenste laag deeg met boter en bestrooi licht met poedersuiker.
  5. Bak de pastis in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
  6. Laat afkoelen tot lauwwarm, snijd in 4 stukken en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Hoofdingrediënten Appel (168)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.