Overige video's

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
29 g
Vezels 7 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor.
  5. Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Wijnadvies

Een aanrader bij dit recept is wit met niet al te veel zuren: J. Meyer Pinot Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
29 g
Vezels 7 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Nelleke 15-11-2017
Erg lekkere combinatie van ingrediënten.