Overige video's

Pastinaaksoep met kip en kerrie

4 eenvoudig lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
12 g
Hoofdingrediënten Aardappel (124) Pastinaak (26)

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn.
  2. Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20- 25 minuten en pureer de soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is.
  3. Roer de kookroom en kip erdoorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Snijd het geroosterde brood diagonaal door en serveer bij de soep.

Variatie

Vervang pastinaak door blokjes knolselderij. Gebruik 1/2 eetlepel kurkuma in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
12 g
Hoofdingrediënten Aardappel (124) Pastinaak (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.