Overige video's

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 11 g
Zout 2,7 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de pastinaak en bloemkool met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de tijm en rooster circa 30 minuten in de oven.

Bereiden

  1. Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC.
  2. Meng de kikkererwten met de rest van de olijfolie, de specerijen en de oregano en bak ze circa 15 minuten in de oven.
  3. Verwarm intussen de bouillon in een grote (soep)pan en voeg de geroosterde pastinaak en bloemkool toe. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en verdeel over kommen.
  4. Bestrooi met de kruidige kikkererwten en de rest van de tijm en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 11 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.