Overige video's

Pasteitjes

10 gemiddeld hapje, snack, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg alle ingrediënten tot het gehakt toe en fruit enkele minuten mee.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Voeg dan de tomaten toe en een paar eetlepels water en laat de gehaktsaus op lage stand circa 20 minuten sudderen met half gesloten deksel.
  5. Laat het meeste vocht verdampen en breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Roer eventueel de rum erdoor. Laat dit volledig afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegvellen en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de deegcirkels. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje ei en vouw de cirkels dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed op elkaar.
  7. Maak eventueel kleine versieringen met de resten van het deeg en plak deze vast met ei. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk ze met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin.
  8. Eet ze warm of koud. Lekker met mango- of ananas-chutney.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.