Overige video's

Pasteitjes met rivierkreeftensalade

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Hoofdingrediënten Rucola (236)

Bereiden

  1. Leg de repen bosui in een bakje met ijsblokjes en koud water tot ze omkrullen.
  2. Verwarm de pasteibakjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Klop citroensap en -rasp, room en mayonaise tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de rivierkreeftjes in de lengte door en vermeng ze met het sausje.
  5. Verdeel de rucola over de lauwwarme bakjes. Schep de rivierkreeftjes erin en maal er nog wat peper over. Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.
  6. Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.

Bereidingstip

Versier het bord mooi met wat druppels druivenpitolie of olijfolie gemengd met balsamicoazijn.

Variatie

Rivierkreeftjes kunnen worden vervangen door stukjes gerookte vis of gepelde Hollandse garnalen. Garneer het pasteitje eventueel eventueel nog met wat (imitatie)kaviaar.

Wijnadvies

Rivierkreeftjes zijn fan van het droge wit. Wie luxe wil doen, kiest Chablis. Net als de Chablis is ook de witte Monastier van de chardonnaydruif gemaakt, maar deze is wat rijker en voller.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Hoofdingrediënten Rucola (236)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.