Overige video's

Pasteitje met paddenstoelen, mosterd en salie

4 eenvoudig brunch, lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Hoofdingrediënten Port (18)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  3. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe.
  4. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes 2-3 minuten. Voeg de bloem toe, roer goed en bak nog circa 2 minuten.
  5. Giet beetje bij beetje de bouillon en kookroom erbij en roer tot een dikke saus ontstaat. Schep de paddenstoelen en de salie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is eventueel een scheutje sherry of port toe.
  6. Vul de pasteibakjes met het mengsel en zet de dekseltjes erop.
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Hoofdingrediënten Port (18)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.