Overige video's

Pasteitje met kalfsragout

4 gemiddeld brunch, lunch, klein gerecht, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes staat vermeld. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd.
  2. Bak de blokjes kalfsvlees in 20 gram boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe. Schep het vlees regelmatig om.
  3. Smelt de rest van de boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel al roerend 2 minuten op een laag vuur bakken. Roer nu beetje bij beetje en voortdurend roerend de warmgemaakte wildfond toe.
  4. Laat deze vrij dikke saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de blokjes kalfsvlees door de saus. Breng deze ragout eventueel op smaak met zout, peper en eventueel wat extra mosterd.
  5. Zet de pasteibakjes op de borden. Schep de ragout in de bakjes en garneer met een paar cranberry's. Dien meteen op.

Bereidingstip

De ragout kan van te voren worden bereid. Verwarm de ragout als de pasteibakjes in de oven staan.

Wijnadvies

Duitse of Oostenrijkse Riesling. Ook een niet te zware Chardonnay of Viognier zal een verrukking zijn (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.