Overige video's

Pastei met roze zalm en doperwtjes

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  2. Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
  3. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
  4. Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
  5. Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.

Variatie

De roze zalm kan worden vervangen door rode zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.