Overige video's

Pastei met gegrilde groenten
Pastei met gegrilde groenten
(29)

Pastei met gegrilde groenten

Lekker zeg, zo’n grote zelfgemaakte pastei vol met groenten! Je hebt er even wat geduld voor nodig, maar dan zet je ook wel een eyecatcher van een hoofdgerecht op tafel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Voorbereiden

Snijd de aubergines, zoete aardappels en courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten met zout en leg ze tussen een stuk keukenpapier. Leg een plank met iets zwaars erop en laat 30 minuten staan.

Bereiden

  1. Verhit de grillpan en bestrijk met olijfolie. Rooster hierin de aardappel- en courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin. Snijd intussen de paprika's in de lengte in vieren en rooster deze stukken ook aan beide kanten.
  2. Veeg de aubergines af en druk het vocht met keukenpapier goed eruit. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met olie en rooster ze om en om bruin en gaar. Bestrooi alle gegrilde groenten met zout en peper en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  3. Bestuif de cakevorm met bloem. Bekleed de vorm met het croissantdeeg en laat een stuk deeg over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Leg een laagje gegrilde zoete aardappel op het deeg en verdeel wat geitenkaas erover. Bestrooi met Provençaalse kruiden. Vervolg met de rest van de groenten en zoete aardappel tot alles is gebruikt. Verdeel tussen alle laagjes een beetje geitenkaas en Provençaalse kruiden. Druk de laagjes steeds goed aan.
  5. Vouw het overhangende deeg over de vulling en bak circa 25 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150oC. Neem de pastei uit de vorm en zet op een bakplaat. Bak nog circa 10 minuten verder in de oven. Laat iets afkoelen, zet de pastei op een schaal en snijd in dikke plakken.

Bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.