Overige video's

Pastasalade met broccoli en geitenkaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Hoofdingrediënten Broccoli (123) Geitenkaas (28)

Bereiden

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze één keer of vaker in de lengte door.
  2. Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar.
  3. Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken.
  4. Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken. Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen. Laat de pasta afkoelen.
  5. Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door. Garneer de salade met basilicumblaadjes.

Variatie

Vervang de basilicum door 2 eetl. fijngehakte peterselie of bieslook. Vervang de geitenkaas door snippertjes Hollandse belegen kaas.

Wijnadvies

Goed te combineren met een Vin de Pays d'Oc chardonnay of sauvignon blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Hoofdingrediënten Broccoli (123) Geitenkaas (28)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.