Pasta met zalm

Pasta met zalm

Heerlijke pasta met zalm recepten

Pasta met zalm is altijd een goed idee. Typisch zo’n recept dat je klaarmaakt als je even niet weet wat je moet koken. Wil je eens wat anders dan jouw ‘eigen’ pasta zalm recept? Doe hier inspiratie op.

Variëren met pasta met zalm

Wil je eens een ander recept dan jouw standaard pasta met zalm recept? Varieer eens met de pastasoort! Gebruik eens wat anders dan spaghetti, penne of tagliatelle, maar ga voor farfalle, conchiglie (schelpjespasta) of een verse pasta. Ook met de sauzen kun je alle kanten op: een romige saus op basis van kookroom of kruidenkaas is altijd goed, maar maak eens zelf een avocado-doperwtensaus, tomaten-roomsaus, wijnsaus of rucola-pesto.

Ook met de soorten zalm kun je variëren. Ga voor gerookte zalm, (warmgerookte) zalmfilets of zalm op de huid. Qua groenten kun je helemaal losgaan. Groenten die goed bij pasta zalm passen zijn courgette, tomaten, rucola, rode ui en avocado. Verse kruiden zoals basilicum maakt het geheel helemaal af! Tip: prik de zalm eens aan een spiesje, ziet er meteen leuk uit op je bord!

De lekkerste pasta zalm recepten

pasta zalm

Door verschillende pastasoorten, sauzen en groenten te gebruiken, kun je al lekker variëren met pasta zalm recepten. Ben je op zoek naar een snel pastarecept? Deze tagliatelle zalm met rucola staat in 10 minuten op tafel. Ideaal voor doordeweeks! Nog meer inspiratie nodig? Probeer deze pasta met zalm en spinazie uit de oven eens. Succes gegarandeerd! Deze simpele, maar smaakvolle pappardelle met zalm en witte wijnsaus is perfect voor een diner met vrienden of familie. Een pastasalade met zalm is ook een goed idee voor een picknick of lekkere lunch.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Snelle eenpansgerechten
Snelle eenpansgerechten

Simpel, makkelijk en lekker

Snelle recepten