tagliatelle recepten

Tagliatelle recepten

Lekker Italiaans

Tagliatelle, we zijn er dol op! Tagliatelle is misschien wel de meest populaire pastasoort. En dat is niet gek. Tagliatelle is makkelijk om te koken en met een simpele saus zet je in een handomdraai een overheerlijk gerecht op tafel. De brede linten lenen zich natuurlijk perfect voor tomatensaus, roomsaus en pesto. Een ding is zeker: welke saus je ook serveert bij tagliatelle, het is altijd goed.

Tagliatelle al ragù

tagliatelle al ragu recept

De échte Italiaanse tagliatelle al ragù heeft eigenlijk niks te maken met de bolognesesaus zoals wij hem in Nederland kennen. Wij Nederlanders gebruiken naast het vlees vaak ook veel tomaten en groenten in de saus. De echte ragù saus concentreert zich op het vlees. Tagliatelle al ragù valt heel goed in de smaak bij kinderen en het recept dat je hieronder vindt, staat ook nog eens lekker snel op tafel! En, vergeet de Parmezaanse kaas niet! Die hoort er natuurlijk bij.

Recept: snelle tagliatelle al ragu

Tagliatelle met zalm

tagliatelle met zalm recept

Op zoek naar inspiratie en ben je de tagliatelle met bolognesesaus beu? Ga dan eens voor wat anders en maak pasta met zalm! De combinatie spinazie en zalm is eigenlijk altijd goed, dus ook in dit recept: tagliatelle met zalm en spinazie. Wil je een alternatief voor de tagliatelle, omdat je koolhydraatarm eet bijvoorbeeld? Vervang tagliatelle dan door asperges en bekijk dit recept eens: tagliatelle van asperges met gerookte zalm en Parmezaanse kaas. Probeer ook eens een recept met spaghetti of fusilli. Eet smakelijk!

Nog meer pasta zalm recepten
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's