spaghetti recepten

Spaghetti recepten

Traditionele en eigentijdse gerechten

In veel Nederlandse huishoudens staat de klassieke spaghetti bolognese regelmatig op het menu. Niet zo gek, want het is makkelijk te bereiden en de meeste mensen houden ervan, net als tagliatelle of een macaroni recept. Maar er zijn nog veel meer lekkere spaghetti recepten die je geprobeerd moét hebben. Met een aantal verse ingrediënten zet jij in een handomdraai een heerlijke Italiaanse gerechten op tafel!

Spaghetti etiquette

spaghetti recepten

De naam spaghetti is de meervoudsvorm van het Italiaanse spahetto, dat bindgaren betekent. Spaghetto is het verkleinwoord van spago (bindtouw). Letterlijk betekent spaghetti dus bindtouwtjes. Wist je trouwens dat Italianen een spaghetti etiquette hebben? Pasta eet je alleen met een vork, nergens anders mee. Dus zónder mes of lepel!

Pasta carbonara

Spaghetti koken

spaghetti koken

Spaghetti koken is niet moeilijk, als je een paar simpele basisregels volgt. Doe de spaghetti pas in het water als het kookt. Roer de spaghetti regelmatig door, zo voorkom je dat het aan elkaar gaat plakken. Spaghetti kook je in 8-9 minuten gaar. Het lekkerste is als spaghetti al dente is gekookt. Dus niet te zacht, maar met nog een kleine bite. Belangrijk: proef tussendoor!

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten