pastasalade

Pastasalade recepten

Snel en makkelijk!

Een pastasalade is bij uitstek geschikt als je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch lekker en voedzaam wil eten. Bovendien kun je eindeloos variëren met pastasalade. Van een zomerse, lichte variant tot een goedgevulde pastasalade als het koud is. En de restjes die je overhoudt? Die eet je gewoon de volgende dag op tijdens de lunch. Handig!

Vegetarische pastasalade

De variaties met pastasalade zijn eindeloos. Je kunt er natuurlijk vis of vlees in verwerken, maar er zijn ook tal van vegetarische opties te kiezen. Kies voor lekker veel groenten, zoals courgette, tomaat, komkommer, paprika, avocado en vul aan met kaas, zoals mozzarella, feta of blauwe kaas. Je kunt pastasalade eten als lunch en avondmaaltijd, maar ook als salade bij de barbecue. Voor extra eiwitten en vet kun je noten toevoegen. Voor welke vega variant ga jij?

Pastasalade bewaren

pastasalade bewaren

Omdat pastasalade koud gegeten wordt, kun je pastasalade makkelijk bewaren. In een afgesloten bakje kun je pastasalade twee dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je de volgende dag nog lekker genieten van je zelfgemaakte pastasalade. Je kunt dus ook pastasalade een dag van tevoren voorbereiden en een dag later pas eten. Pas wel op met sla, want die is een dag later al snel verlept. Pastasalade invriezen is niet zo’n goed idee: het zal dan een slap en smaakloos gerecht worden. Wat je wel kunt doen is er een pastaschotel van te maken door bijvoorbeeld en pastasaus toe te voegen.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal