ravioli

Ravioli recepten

De lekkerste Italiaanse gerechten

Ravioli is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne pastavellen met vulling. De vulling kan van alles zijn, van kaas tot spinazie of gehakt. Ravioli wordt vaak geserveerd met een saus of in een soep. Wat maakt ravioli zo lekker? Misschien is het de verscheidenheid aan vullingen, of de manier waarop de delicate pasta smelt in je mond. Of misschien is het gewoon de traditionele Italiaanse smaak. Op zoek naar een lekker ravioli recept? Bekijk alle ravioli gerechten hier.

Wat is ravioli?

ravioli

Ravioli is een Italiaanse pastasoort. Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, in een vierkante vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten. De bovenste laag pasta wordt meestal met een vork op de onderste laag gedrukt. Ravioli lijkt op tortellini, maar die hebben net een andere vorm. Ravioli komt van het Genuese rabioli, wat ‘restant’ betekent. De pasta werd oorspronkelijk gevuld met restjes ingrediënten van andere maaltijden. Een lekkere saus maakt de deegkussentjes helemaal af. En vergeet de kaas niet! Je kunt ravioli kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf ravioli maken!

Welke saus is lekker bij ravioli?

Welke saus kun je het best eten bij ravioli? Ben je gek op ravioli? Dat snappen wij heel goed! Kies voor een lichte en subtiele saus, zoals boter met salie, een roomsaus, een pestosaus of een simpele tomatensaus zonder al te veel ingrediënten. Zo kun je de vulling van de ravioli extra goed proeven. Zorg dat de vulling van de ravioli het belangrijkste bestandsdeel van je gerecht is, en maak het af met een lichte saus en natuurlijk kaas.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's