pasta pesto

Pasta pesto recepten

Typische Italiaanse recepten

Pasta pesto is zo’n recept waar je eens in de zoveel tijd naar smacht. Zeker als je op zoek bent naar snelle recepten. Het is snel, makkelijk én lekker. Wat wil je nog meer? Een ideaal recept voor doordeweeks. Wil je eens variëren met jouw standaard pasta? Op deze pagina doe je inspiratie op voor de lekkerste pasta pesto recepten.

Zelf pesto maken

pesto maken

Zelf pesto maken doe je in een handomdraai en het is nog eens veel lekkerder ook. Deze echte Italiaanse klassieker is perfect voor jouw snelle pasta pesto voor doordeweeks. Wat heb je nodig: verse basilicum, goede olijfolie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas geeft een lekkere zoute smaak aan de pesto, waardoor extra zout toevoegen niet nodig is. Eventueel kun je wel wat peper gebruiken. Met een keukenmachine is het maken van pesto een fluitje van een cent! Tip: Zorg voor hele verse basilicum, het liefst vers geplukt van een plantje.

Recept: pesto maken

Pasta kip pesto

pasta kip pesto

Weet je niet wat je moet koken vanavond, maar wil je iets met kip eten? Pasta kip pesto is altijd een goed idee! Supersnel klaar en ook nog eens makkelijk om te maken. Op onze website vind je verschillende varianten voor pasta met kip pesto, maar wij maken het je gemakkelijk en zetten alvast wat recepten op een rij. Deze tagliatelle met rode pesto en kip valt altijd in de smaak. Liever een pastasalade? Ga dan voor de pastasalade met gerookte kip en pesto. Ook lekker: pasta pesto met krokante kip. Eet smakelijk!

Nog meer pasta kip pesto recepten
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten