Top 10 pastasalade recepten

Top 10 pastasalade recepten

Snelle en makkelijke pastasalades

Een pastasalade is bij uitstek geschikt als je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch lekker en voedzaam wil eten. Bovendien kun je eindeloos variëren met pasta salade. Van een zomerse, lichte koude pastasalade tot een goedgevulde pastasalade als het koud is. En de restjes die je overhoudt? Die eet je gewoon de volgende dag op tijdens de lunch. Handig! Bekijk onze top-10 pastasalades.

Vegetarische pastasalade

De variaties met pastasalade zijn eindeloos. Je kunt er natuurlijk vis of vlees in verwerken, maar er zijn ook tal van vegetarische opties te kiezen. Kies voor lekker veel groenten, zoals courgette, tomaat, komkommer, paprika, avocado en vul aan met kaas, zoals mozzarella, feta of blauwe kaas. Je kunt pastasalade eten als lunch en avondmaaltijd, maar ook als salade bij de barbecue. Voor extra eiwitten en vet kun je noten toevoegen. Voor welke van deze salade recepten ga jij?

Koude pastasalade maken

Pastasalade is het ideale gerecht als je even niet weet wat je moet koken vanavond. Je kunt namelijk alle restjes uit je koelkast opmaken én je kunt pastasalade ook heel goed koud eten. Ideaal om al van tevoren klaar te maken dus. Lekker als lunch, maar een goedgevulde koude pastasalade is ook een goed idee om ’s avonds te eten als makkelijke avondmaaltijd. Hier een aantal tips en tricks om jouw recept met pasta tot een succes te maken:

  • Vermijd spaghetti, tagliatelle of andere lange pasta. Kies liever voor een korte pasta als fusilli, penne of farfalle. Dat eet veel makkelijker!
  • Pasta wordt harder als het afkoelt. Zorg er dus voor dat je pasta nét even wat langer kookt dan je normaal doet.
  • Meng je pastasalade dressing door de pasta als de pasta nog warm is. Zo kan de pasta de dressing beter opnemen en kun je nog fatsoenlijk mengen!
  • Prep je de pastasalade van tevoren? Gebruik dan geen sla, die verlept namelijk snel. Voeg de sla pas op het allerlaatste moment toe.
  • Inspiratie nodig? Pastasalade met kip is altijd een goed idee, net als pastasalade met tonijn. Of wat dacht je van deze vegetarische pastasalade met mozzarella en gegrilde groenten?
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal