macaroni

Macaroni recepten

Lekker snel voor doordeweeks!

Of je er nu een ovenschotel van maakt of je maakt een klassieke mac ’n cheese: macaroni is altijd goed. Bereid dit pastagerecht met wat je maar lekker vindt, eigenlijk valt deze Italiaanse topper altijd in de smaak. Een makkelijke manier om veel groente toe te voegen aan je pasta. Heerlijk zo’n recept met groente! Welke is jouw favoriet?

Waar komt macaroni vandaan?

macaroni

Macaroni komt, net als veel andere pastasoorten zoals spaghetti en tagliatelle, uit Italië. Macaroni is gemaakt van harde tarwe en water en is kort en hol van vorm. Macaroni is meestal gebogen en dit wordt dan elleboogjes genoemd. De geschiedenis van macaroni gaat terug tot de Romeinen, die het beschouwden als een geschenk van de goden. Er bestaat zelfs een legende dat macaroni is uitgevonden door de god van het vuur, Vulcanus.

Mac and cheese

mac and cheese

Macaroni met kaas, vooral bekend onder de Engelstalige naam ‘mac and cheese’, is een met name in Noord-Amerika en het Engeland een veel voorkomend pasta gerecht met kaas. Het recept? Macaroni met kaassaus én geraspte kaas om te gratineren. Voor echte kaasliefhebbers dus. De oorsprong van macaroni is Italiaans, maar vooral in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk is mac ‘n’ cheese al sinds de negentiende eeuw een veel gegeten gerecht.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten