Lasagne recepten

Lasagne recepten

Zo maak je de lekkerste lasagne!

Lasagne bolognese is wereldwijd misschien wel het bekendste oven recept. Maar er zijn inmiddels ook veel heerlijke variaties op bedacht. Heb je niet veel tijd, probeer dan eens lasagnette gemaakt van verse lasagnebladen. Hier heb geen oven voor nodig, en toch zet je een lekkere pasta op tafel. Er zijn ook tal van makkelijke recepten voor lasagne. Of kies eens voor een dagje zonder vlees met groentelasagne van aubergine. Tussen onze lasagne recepten zit er voor ieder wat wils! Bekijk hier de lekkerste pasta recepten.

Ontstaan van lasagne

Het recept voor lasagne is ontstaan in hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna: Bologna. Lasagne alla Bolognese is een wereldwijde klassieker en dit lasagne recept is in Italië zelfs benoemd tot een nationaal gerecht. En dat vinden wij niet gek! Lasagne maken is altijd een goed idee. Of het nou doordeweeks is of weekend.

Variëren met lasagne

De opbouw van het traditionele recept voor lasagne bestaat uit laagjes pasta, die worden afgewisseld met laagjes bechamelsaus en tomatensaus. De topping? Parmezaanse kaas natuurlijk. Traditionele lasagne bolognese mag niet ontbreken in je receptenboek. Maar je kunt met lasagne ook heel goed variëren. Wat dacht je van een vegetarische lasagne met lekker veel groenten, zoals aubergine of spinazie? Of een lasagne met vis? Welk lasagne recept vind jij het lekkerst? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!