Gnocchi recepten

Gnocchi recepten

Typisch Italiaans!

Gnocchi, dit spreek je uit als ‘njokkie’ en is een Italiaanse pasta soort, maar dan net even anders. Gnocchi, Italiaans voor ‘klontjes’ maak je namelijk van aardappel en tarwemeel. Wij vertellen je hoe je deze aardappelbolletjes kneedt en bereidt met vlees, kaas en groenten of in een ovenschotel. Vindt hier inspiratie voor lekkere gerechten met gnocchi, eet smakelijk alvast!

Wat is gnocchi?

gnocchi

Gnocchi is een Italiaanse pasta dat gemaakt wordt van aardappel en meel. De aardappels worden gekookt en gepureerd en daarna worden ze gekneed met meel en zout tot kleine, ovale balletjes. Je kunt gnocchi zelf maken, maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen. Verse gnocchi kun je 2 dagen bewaren in de koelkast, net als een gnocchi schotel. Wil je gnocchi bewaren in de vriezer? Dan kun je het ongeveer 3 maanden bewaren.

Tip: basisrecept gnocchi

Gnocchi ovenschotel

gnocchi ovenschotel

Lekker, het staat snel in de oven en het is ook niet moeilijk om te maken: een gnocchi ovenschotel. Met kant-en-klare gnocchi hoef je niks anders te doen dan de gnocchi in de ovenschaal – samen met de andere ingrediënten uit je recept – te doen. Het lekkere van gnocchi uit de oven is, dat de gnocchi een knapperig korstje krijgt. Smullen! Ben je op zoek naar lekkere recepten voor gnocchi ovenschotels? Probeer de volgende eens: gnocchi caprese uit de oven, gegratineerde gnocchi met kip en champignons of voor de visliefhebbers: gnocchi met tonijn.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten