Pasta met garnalen

Pasta met garnalen

De beste pasta met garnalen recepten

Pasta met garnalen is de ideale maaltijd voor doordeweeks. Het is snel klaar en met een lekkere saus en verschillende groenten erbij heb je in een handomdraai een snelle garnalenpasta op tafel staan. Een van deze garnalen recepten wordt sowieso een nieuwe favoriet!

Variëren met pasta met garnalen

Met pasta kun je natuurlijk eindeloos variëren. Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, zoals spaghetti, tagliatelle of fusilli. Maar heb je ook al eens bedacht om courgette spaghetti te gebruiken in plaats van gewone pasta? Zo krijg je een koolhydraatarm pastarecept, zoals deze courgetti met garnalen en pesto. Voor de pastasaus kun je gaan voor een klassieke rode saus, maar ook pesto of een roomsaus van bijvoorbeeld kruidenkaas of kookroom past goed bij pasta met garnalen. Eigenlijk is iedere soort garnaal geschikt voor in de pasta. Je kunt Hollandse garnalen gebruiken, maar ook verse grote garnalen of garnalen uit de diepvries. Voeg groenten toe aan je pasta, zoals courgette, paprika, spinazie of champignons, voor extra smaak en voedingswaarden. Zo maak je er je eigen pasta feestje van!

De lekkerste recepten met garnalen pasta

Door verschillende pastasoorten, sauzen en groenten te gebruiken, kun je met een pasta met garnalen lekker blijven variëren. Heb je toch wat meer inspiratie nodig? Probeer eens gnocchi met garnalen en courgette. Een combinatie die je misschien niet zo snel zou maken, maar hartstikke lekker is! Probeer eens spaghetti met Hollandse garnalen en een frisse citroensaus, of rijg de garnalen spies voor op de barbecue en maak er een simpele pasta bij. Het resultaat ziet er meteen gezellig uit bij deze spaghetti met garnalen. Smakelijk!

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Snelle eenpansgerechten
Snelle eenpansgerechten

Simpel, makkelijk en lekker

Snelle recepten