fusilli

Fusilli recepten

Lekker snel voor doordeweeks!

Fusilli is weer eens wat anders dan penne of spaghetti. Deze vrolijke spiraalpasta kun je eindeloos combineren met de ingrediënten die je lekker vindt. Deze Italiaanse pasta valt altijd in de smaak. Kook eens wat vaker fusilli! Het perfecte pastagerecht voor doordeweeks en met de restjes maak je makkelijk een koude pastasalade. Lekker als lunch recept! Welke is jouw favoriet?

Wat is fusilli?

fusilli

Fusilli is een pastasoort die, net als veel andere pastasoorten zoals macaroni, spaghetti en tagliatelle, uit Italië komt. Fusilli is pasta in de vorm van een spiraal. Het wordt om die reden ook wel spirelli genoemd. Meestal zijn fusilli 6 tot 7 centimeter lang, en zijn ze soms in verschillende kleuren verkrijgbaar: groen, rood en wit. Ook wel tricolore genoemd, de bijnaam van de Italiaanse vlag.

Welke saus bij fusilli?

Fusilli is een veelzijdige pastasoort waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt er een traditionele rode saus bij serveren, of juist een saus op basis van room. Een pestosaus bij pasta is natuurlijk altijd een goed idee. Heb je restjes gekookte fusilli over? Fusilli is ook erg geschikt om koud als salade te eten. Handig om te verwerken, samen met andere restjes uit je koelkast, tot een salade voor de lunch voor de volgende dag.
Recept: fusilli met paprika en worst
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten