pasta met champignons

Pasta met champignons

Heerlijke pasta met champignons recepten

Pasta met champignons is altijd een goed idee. Haal Italië naar je eigen keuken en maak een heerlijk pasta champignons recept. Met een romige saus of met lekker veel groenten. Je kunt alle kanten op.

Pasta met champignons maken: zo doe je dat

Een simpele pasta met champignons kun je iedere week wel eten! Het is een smaakvolle en eenvoudige maaltijd die snel en makkelijk klaar te maken is. De basisingrediënten voor pasta met champignons zijn: pasta naar keuze, champignons, ui, knoflook en kruiden. Een pasta roomsaus met bijvoorbeeld kookroom of kruidenkaas is een veelgebruikte saus bij deze pasta. Maar je kunt ook een pastasaus van paddestoelen zonder room maken, met bijvoorbeeld citroensap en peterselie. Begin met het bakken van de ui, knoflook en champignons. Kook tegelijkertijd de pasta. Je kunt altijd nog groenten toevoegen, zoals courgette of tomaten.

Variëren met pasta champignons

Omdat de basis van pasta met paddenstoelen of champignons zo goed is, kun je blijven variëren met deze ingrediënten! Want wie zegt er nu nee tegen een pasta met champignon roomsaus? Je kunt natuurlijk verschillende pastasoorten gebruiken, zoals penne en tagliatelle, maar ook tortellini of gnocchi vormen een goede basis voor je pasta. Ook lekker: risotto met champignons. Ook met de champignons kun je variëren. Gebruik normale witte champignons, en wissel ook eens af met kastanjechampignons, portobello, oesterzwam of shiitake. Wil je eens wat anders? Maak dan een lasagne met champignons! Dit wordt je nieuwe favoriete pasta recept…

Paddenstoelen
Paddenstoelen

Najaarspracht

Eindeloos variëren
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's