Carbonara recepten

Carbonara recepten

De lekkerste pasta carbonara

Een klassiek Italiaans recept dat niet mag ontbreken in je receptenboek: Carbonara. Over de ingrediënten van het gerecht valt te discussiëren en ook over de herkomst is niet alles duidelijk. Wel is één ding zeker: je maakt iedereen blij met pasta Carbonara.

Welke ingrediënten voor pasta Carbonara?

Carbonara is een pastagerecht dat meestal met spaghetti wordt gegeten. De ingrediënten voor pasta Carbonara zijn buikspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper en wordt vaak met spaghetti gegeten. Pasta Carbonara, een heerlijk gerecht met spekjes, wordt vaak met room en groenten en allerlei andere toevoegingen geserveerd, maar deze ingrediënten horen er niet in. Volgens Italianen is het uit den boze om room te gebruiken. De pasta is door de eieren en kaas al romig genoeg! Je kunt eventueel nog wat pastawater toevoegen om het geheel smeuïg te maken.

Recept voor spaghetti Carbonara

Waar komt Carbonara vandaan?

pasta carbonara

Carbonara – of alla Carbonara – is van origine een ‘arm’ gerecht en komt uit Lazio. De herkomst van de naam Carbonara is onzeker. Er gaat een verhaal dat alla Carbonara verwijst naar de kolenbranders (carbone betekent steenkool) die dit gerecht tijdens de schaft zouden eten. Het gerecht zou ontstaan zijn in Rome, op basis van eipoeder en baconrantsoenen van de Amerikaanse bevrijders. Nog een ander verhaal vertelt dat Carbonara versgemalen zwarte peper bevat, dat lijkt op kolengrijs. Het recept met eieren is in ieder geval nog niet eeuwen oud: in de kookboeken van voor 1945 is er geen een recept voor Carbonara te vinden.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Italiaans menu
Italiaans menu

Het goede leven in vier gangen

De vier gerechten