Cannelloni recepten

Cannelloni recepten

Typische Italiaanse gerechten

Een kleurrijk gerecht dat je met trots mag presenteren: cannelloni! Een echte eyecatcher op tafel. Vul dit pastagerecht met wat je maar lekker vindt, eigenlijk valt deze Italiaanse topper altijd in de smaak. Welke is jouw favoriet?

Wat is cannelloni?

cannelloni

Cannelloni is een Italiaanse pastasoort in de vorm van buizen. Cannelloni betekent in het Italiaans ‘grote pijpen’. Deze buisjes vul je met de vulling die je maar wil. Je kunt cannelloni kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook verse lasagnebladen gebruiken. Cannelloni wordt traditioneel gevuld met ricotta, spinazie en gehakt. De gevulde pasta wordt in de oven gebakken met tomatensaus en bechamelsaus.

Cannelloni vullen

Cannelloni kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Je moet even handig worden in het vullen van de buisjes, maar als je dit onder de knie hebt is het zo gedaan. Goede ingrediënten voor cannelloni vulling zijn: spinazie, ricotta, gehakt, zalm, geitenkaas, aubergine, tomaat, prei. Kies ingrediënten die jij lekker vindt! Kaas om het pastagerecht mee te gratineren kan natuurlijk niet ontbreken. Wist je trouwens ook dat je lasagnebladen kunt gebruiken om cannelloni te maken? Dat is weer eens een ander recept met lasagnebladen!

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten