Overige video's

Pasta met zalm en spinazie

2 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1205 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
23 g

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  4. Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor.
  5. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.

Variatie

Neem reepjes gerookte zalm in plaats van zalmfilet. Bak ze niet mee, maar schep met de pasta door de spinazie. Breid het gerecht uit met gehalveerde cherry-/kerstomaatjes of reepjes zongedroogde tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1205 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
23 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Melissa Baron 07-09-2016
Ik zou er ook nog pesto door doen en meer zalm en spinazie en minder pasta