Overige video's

Pasta met venkel en garnalen

1 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
20 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Penne (59)

Bereiden

  1. Maak de venkelknol schoon en bewaar het fijne groen (als dat eraan zit) voor de garnering. Halveer de knol in de lengte, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in smalle reepjes. Breng water met wat zout aan de kook en laat de venkel in circa 3 minuten beetgaar worden. Giet af en laat uitlekken. Laat de garnalen zonodig ontdooien.
  2. Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  3. Verhit, terwijl de pasta kookt, de boter in een grote pan en laat de venkel en de ui een paar minuten fruiten zonder ze te laten kleuren. Blus af met de wijn of een scheutje water en laat kort koken. Roer er de crème fraîche door en laat nogmaals kort koken. Breng op smaak met wat zout en peper, roer er de garnalen door en laat doorwarmen zonder te laten koken.
  4. Schep de saus door de pasta en bestrooi eventueel met het fijngehakte venkelgroen.

Variatie

Vervang de garnalen door in blokjes gesneden gekookte ham en laat die met de venkel en de ui meefruiten.

Wijnadvies

Mooi te combineren met een fruitrijke Bardolino, een lichte Beaujolais of een rode Lambrusco uit Italië (14-15°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
20 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Penne (59)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.