Overige video's

Pasta met tonijn en mozzarella

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de tonijn af en vang de olie op.
  2. Fruit in een wok of hapjespan in 1 eetlepel tonijnolie en 1 eetlepel olie van de tomaten de preireepjes en de knoflook 2 minuten.
  3. Voeg de tonijn en tomaten toe en roerbak nog 2 minuten. Meng de peterselie, gehalveerde olijven, peper en zout erdoor.
  4. Snijd de mozzarella in plakjes en schep ze luchtig met de pasta door het mengsel in de wok. Lekker met komkommersalade.

Variatie

De tonijn kan worden vervangen door 200 g gerookte zalmsnippers. In plaats van prei is 1 blikje maïskorrels ook heel lekker.

Wijnadvies

Droge witte Frascati, Soave of Verdicchio dei Castelli di Jesi. De Zuid-Afrikaanse Chenen Blanc is een excellent alternatief (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.