Overige video's

Pasta met roomsaus, doperwten en knapperige parmaham

Slagroom is een rijke smaakmaker en geeft een luxe smaak aan romige pasta's. De room brengt de smaken van dit recept voor pasta met doperwten en parmaham in balans.
Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
35 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de plakken ham om en om knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Blancheer de doperwten 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water. Fruit intussen de sjalot en dragon in het bakvet van de ham in een paar minuten glazig. Bestrooi met de bloem en bak kort mee.
  3. Blus af met de wijn en laat al roerend kort en zachtjes koken. Giet de slagroom erbij en breng opnieuw aan de kook. Kook de roomsaus 5 minuten op de laagste stand en breng op smaak met zout en peper. Schep de doperwten erdoor.
  4. Kook de pasta beetgaar en schep door de roomsaus. Verwarm nog 1 minuut. Verdeel de pasta met saus over 4 diepe borden en maal peper erover. Verkruimel de ham over de pasta en bestrooi met de kaas.

Bereidingstip

Lekker met een salade van rucola, reepjes zongedroogde tomaat en uienringen.

Vervang de wijn in dit recept door bouillon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 975 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
35 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.